Informace

 

Co je chůva?

Kočičí chůva se stará o Vaši kočku v době Vaší nepřítomnosti ve Vašem bytě. Kočičky jsou velice citlivé na změnu prostředí, jsou vázané na svoje území – teritorium. Velice kočku stresuje, když se přesunuje na jiné místo v době Vaší dovolené. Je v zájmu lidí zbytečně nevystavovat zvířata zbytečnému stresu. Přicházím tedy se službou : Kočičí chůva. Během nepřítomnosti majitelů je o kočky postaráno zkušeným chovatelem.

 Je schůzka důležitá?

Hlídání probíhá podle domluvených podmínek. Odjíždíte-li na víkend pryč, nebo na týdenní dovolenou, potřebujete odjet na služební cestu, navštěvujete semináře, zkrátka těch důvodů proč musíte z domu je mnoho a je dobré zajistit péči o domácího mazlíka. Nejprve si domluvíme schůzku. Osobně se u Vás doma zastavím a seznámím se s Vámi i Vaší kočkou. Sdělíte mi informace o kočce. Například se může jednat o podávání léků,  nebo má nějaké jiné specifické požadavky na péči-koupání a česání u perských kočiček. Možností může být mnoho.

Proč touto cestou?

K tomuto kroku jsem se rozhodla v okamžiku, kdy jsem zaslechla jeden rozhovor a úplně mě vyděsilo zjištění, jako mohou být lidé bezohlední. Jistá rodinka odjela na týden k moři a nechali v domě tři kočky samotné. Týden! Sedm dní o samotě. Podrobnosti ohledně žrádla a přístupu k vodě nevím. Ovšem to, jaký musely prožívat stres a smutek a obavy, to si nikdo nedovede představit. Páníčkové určitě museli být obdařeni příšerným pachem, když se po týdnu vrátili. Netrapte svá zvířata a dopřejte jim péči. Oni se Vám odmění. Vy nesete tu zodpovědnost.

Kde?

Péče je pro oblast okresu Žďár nad Sázavou. Mohu pomáhat s kočkami ve městech samozřejmě Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě a přilehlé vesničky. Další města jsou Svratka, Hlinsko, Žďírec n. D., Havlíčkův Brod, Jihlava a přilehlé vesničky v okolí. Účtuji si 3Kč za kilometr. Výchozí město je Žďár nad Sázavou.

Různé…

Během seznamovací schůzky se ptám na podrobnosti ohledně krmení, zdravotního stavu a specifických potřeb kočky. Hračky pro mazlíka si přinesu své. Pokud zavíráte přívod vody do bytu, přinesu si samozřejmě vodu svou a kočka dostane čerstvou vodu. Stelivo vyměním a uklidím, jak se domluvíme při schůzce. Vyžaduji očkovací průkaz, který necháme na určeném místě. Nikdy člověk neví, zda nebude potřeba veterinární péče. Především se postarám o spokojenost Vašeho zvířecího společníka.